Jarmo Jussi Kanerva

Vaalikone Espoo

Vaalilupaukseni

  1. Jatkan edelleen keskustelua myös vaalien jälkeen äänestäjieni kanssa. Toimivaa lähidemokratiaa. Pyrin järkiperäistämään toiminta.
  2. Jatkan edelleen tekemällä parhaani ja otan selvää ja valvon asioitani.
Äidinkieli
suomi
Miksi juuri sinut kannattaisi valita kunnanvaltuustoon?
Päättäjiksi tarvitaan luottamustehtäviin todellisuuden- ja suhteellisuudentajuisia koulutettuja osaajia. Olen DI. Osaamista: tekniikka, ICT, kaavoitus, talot, T&K, talous, lakiasiat, yhteistyökyky.
Mitä asioita haluat edistää tai ajaa tulevalla vaalikaudella?
Perusasiat järkevästi kuntoon; Terv.hoito, koulutus, rakennukset, liikenne ja paikoitus, kaavoitus, talous, työllistyminen ja koulutus, tehokkuutta ja järkeä toimintaan, vähemmän vapaaehtoisia idealistisia hankkeita. Espoo tekee paljon. Espoon hyödyllinen yhteistyö yritysten ja sidosryhmien kesken mm. Metron tuomat mahdollisuudet mm. matkailijat ja tapahtumat. Turvallinen ympäristö, myös julkinen liikenne. Kirjastot auki. Kunnan urheilu mm. uimahallit myös tavisten käyttöön määrän mukaan.

Linkit

Työ ja koulutus

Työnantaja
yksityinen
Ammattiasema
johtava asema
Koulutus
korkeakoulututkinto
Kielitaito
suomi
ruotsi
englanti

Poliittinen toiminta

Poliittisen puolueen jäsen
kyllä
Poliittinen kokemus
kunnan- tai kaupunginvaltuusto
toiminta puolueen paikallistasolla tai muissa puolueen luottamustehtävissä

Vaalirahoitus

Käytän vaaleihin rahaa
500- 1 000 euroa
Ulkopuolisen rahoituksen osuus
0 %

Perhe ja vapaa-aika

Vapaa-ajalla sydäntäni lähinnä on:
Yhteiskunnan parantaminen kuntoon, viihde, äänikirjat, videot, valokuvaus, kuvataide, musiikki, hyötyliikunta, todellisuus vs median tarinointi ja taustat
Uskonnollinen yhteisö
ei kuulu kirkkoon tai muuhun uskonnolliseen yhteisöön
  • Ehdokkaan vastaus

1 Oppi

1. Nuoret on velvoitettava jatko-opintoihin tai työharjoitteluun suoraan peruskoulun jälkeen.

Ehdokkaan kommentti

Toki voi aloittaa töissä, oman firman, alkaa menestyväksi artistiksi tai pitää vapaata oman tilanteen mukaan. Tässä veloite tarkoittanee oikeutta tukiin. Kyse on n. 16 vee.

2. Kuntien tulee tarjota lasten päivähoidon varhaiskasvatus ilmaiseksi kaikille lapsille.

Ehdokkaan kommentti

Kyse Ylellä lienee Suomessa asuvista lapsista eikä koko planeetasta ( 5 miljardia) Agendan mukaisesti.

3. Kouluissa pitää olla vähintään kerran viikossa kasvisruokapäivä.

Ehdokkaan kommentti

Nimenomaan lapset tarvitsevat monipuolista ravintoa, esim aivojen kehitykseen. Osaamaton lapsen vege-/ravinto on vaativaa ja usein pahoinpitelyä, josta on annettu tappotuomioita mm. USAssa. Toki vege-vaihtoehto voi olla koulussa. Esim soija on ongelmallinen proteinilähde ja lihan aminohappoja on vaikea kompensoida.

4. Kunnan tulee tukea kulttuuria antamalla tilojaan ilmaiseksi yhdistysten käyttöön.

Ehdokkaan kommentti

Kunta voi tarjota tiloja edullisempaan hintaan ja yhdistys voi saada avustusta. Täysin ilmainen johtaa usein väärinkäytöksiin ja hallitsamattomuuteen, tilat tyhjänä, muussa käytössä jne.

5. Koulujen opetusryhmät ovat jo niin isoja, että oppiminen häiriintyy.

Ehdokkaan kommentti

Kouluissa ongelma on häiriköt, jotka vandalisoi muita. Joita ei siirretä omiin luokkiin, koska halutaan hajauttaa ongelmia mm. maailmankatsomus ja humanistisista syistä. Ymmärretään ja annetaan liikaa narua ja tingitään kurista ja oppimisesta. Korostetaan liikaa sivuasioita, kulttuuriarvoja, elämyksellisyytta ja koulu on sitten sirkusta. Osaavat ja kunnon oppilaat kärsivät.

  • Ehdokkaan vastaus

2 Hoito

1. Vanhuksilla on oltava oikeus palvelukotipaikkaan, koska nykyinen kotihoito ei ole riittävää.

Ehdokkaan kommentti

Kaikilla ei kuulu olla, jos ei ole tarvetta. Riippuu henkilöstä ja ajasta.Jos on tarve, voi olla oikeus jos ei voida hoitaa muulla tavoin.

2. Nykyisten kuntatyöntekijöiden työpaikat on turvattava sote-uudistuksessa.

Ehdokkaan kommentti

Sotessa työpaikat ja organisaatio menee uusiksi laajasti sosterissa. Silloin osa voi lentää ulos vanhoista työpaikoista ja sopimuksista, kuten muuallakin. Ja heitä voidaan palkata uusiin tehtäviin ja sopimuksiin, kuten muualla, ehkä vanhoina. Se nyt vaan on niin.

3. Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimivuus on tärkeämpää kuin sijainti.

Ehdokkaan kommentti

Toimivuuteen kuuluu sijainti. Priorisoidan tärkeämpää on erikoispalvelun olemassaolo, mm. magneettikuvaus/sisätautispesialisti, sitten sijainti lähellä. Asiantuntemusta voi siirtää verkon yli, esim rgn-kuvien, veriarvojen tulkinta.

4. Kunnallisten terveyspalveluiden yksityistäminen tuo palveluihin tehokkuutta ja säästää kustannuksia.

Ehdokkaan kommentti

Väite on pitänyt paikkaansa. Myös laatua täytyy pitää yllä. Julkisella tuijotetaan liikaa johdon määräyksiin vähentää kuluja ja tavata potilas määräajassa, mikä lisää kuluja ja sairausaikaa kun sairaudet pahenevat, ei tehdä analyyseja tai hoitoja, ja joudutaan tulemaan useita kertoja saman asian takia. Kokemuksesta 1 yksityinen käynti on vastannut 6 julkista.

5. Avohoidon suosiminen mielenterveystyössä luo turvattomuuden tunnetta.

Ehdokkaan kommentti

Rahapulan takia edes vaarallisia mielenterv.potilaita ei oteta hoitoon vaikka itse hakeutuvat. Myös huono talous on luonut ongelmapotilaita välillisesti. Rahat on käytetty muualle mm. poliittisiin hurmaprojekteihin. Lisäksi on otettu vapaaehtoisesti lisää potilaita ulkomailta.

  • Ehdokkaan vastaus

3 Raha

1. Kuntaveroa voidaan laskea roimasti, koska suuri osa tehtävistä siirtyy maakuntahallinnolle.

Ehdokkaan kommentti

Jos kunnan tehtäviä siirtyy valtiolle, ja niiden rahoitus ei tule kuntaveroista, niin sitä pitää laskea vastaavasti. Raha kerätään muulta.

2. Rakentamista on nopeutettava kansalaisten valitusoikeutta rajoittamalla.

Ehdokkaan kommentti

Nykyinen tapa on hyvä. Jossa kaavaan voidaan tehdä huomautuksia ja ne analysoidaan. Usein naapurit ei halua että naapuriin rakennetaan, mikä osataan huomioida. Perusteltaan hyvät huomautukset voidaan käyttää suunnittelussa käyttötarpeen mukaan.

3. Yksityisautoilijoita suositaan liikaa kaavoitusratkaisuissa.

Ehdokkaan kommentti

Monin paikoin autopaikoitusta ei ole otettu realistisesti huomioon ja on liian vähän paikoitustilaa ja liian tiheätä. Espoota on kaavoitettu paljon metrolle, ei ihmisille ja sujuvalle arjelle. Kaikki eivät halua janalla Helsinkiin. Ihmiset voivat paremmin jos on ilmaakin ympärillä. Espoossa on tyhjääkin tilaa. Varsinkin vanhemmat ihmiset tarvitsevat automobiilia, mikä lie tulevaisuudessa, ettei tarvitse rännässä raahata kasseja metrosta. Itsekästä vaatia muuta.

4. Kunnan pitää tukea yrityksiä tarjoamalla niille halpoja tontteja.

Ehdokkaan kommentti

Voi tukea. Mutta kunhan olisi markkinahintaisiakin. Nyt tyhjää toimistotilaa on paljon. Yritykset kannattavat espoolaisia ja toisinpäin. Yritykset tarvitsevat usein vain toimivat puitteet ja vähemmän jarrutusta ja byrokratiaa.

5. Ympäristö- ja luontoarvoista voidaan joustaa, jos siten voidaan lisätä työpaikkoja.

Ehdokkaan kommentti

Tapauskohtainen kysymys. Käyttötarkoituksenmukaisesti. 10 000 asukkaan etu voi voittaa yhden liito-oravan puu-wc:n ihmisten reviirillä kaupungissa. Toki luontoarvot pitää ottaa huomioon järkevästi, mikä ei ole aina ristiriidassa.

  • Ehdokkaan vastaus

4 Arki

1. Oman kuntani tulee ottaa vastaan Suomesta turvapaikan saaneita.

Ehdokkaan kommentti

Espoon kunta on ottanut jo paljon ja nykyiset pitää prosessoida, missä riittää töitä ja maksamista vuosikymmeniksi. Lisää tulee muualta planeetalta ja Suomesta Espooseen ja pks. Suomi on kovin kaukainen maa muuten hakea turvapaikkaa, ellei houkuteltaisi rahalla tulijoita.

2. Kirjastojen palveluista voisi periä vuosimaksun.

Ehdokkaan kommentti

Meillä on varaa perusasioihin, kuten kirjastoon. Kirjasto on edullista kansan sivistämista ja tiedonsaantia. Nykyään ne on myös koululaisten päiväkerhoja ja paikkoja tehdä läksyjäkin ja hakea tietoa.

3. Tulorajat kunnan vuokra-asunnoista on poistettava.

Ehdokkaan kommentti

Raha pitää olla sellainen, että ihmiset voivat ottaa patkän työtä vastaan menettämättä pätkätyöstä asuntoaan.

4. Kuntani käyttää liikaa rahaa urheilupaikkojen rakentamiseen ja ylläpitoon.

Ehdokkaan kommentti

Nyt Matinkylän ja Laaksolahden jäähallit on käyttökiellossa. Eikä ole korjattu. Matinkylään tullee uusi halli vanhan tilalle. Ylläpitoonkin on nuukasti rahaa.

5. Jokaisen pitää päästä palveluiden äärelle joukkoliikenteellä.

Ehdokkaan kommentti

Kärjistetty kysymys. Jos invataksi mielletään joukkoliikenteeksi ja rullatuolipotilas kuuluu kaikkiin. Entäs lintureitin pitkospuut ja pyörätuoli...

  • Ehdokkaan vastaus

5 Koti

1. 1. Espoon ei missään nimessä tule nostaa veroprosenttiaan Länsimetron takia.

Ehdokkaan kommentti

Tuntuu parhaalta idealta rahoitaa metro pitkäaikaisena investointina lainarahalla, jos tarpeen. Myös Espoon sijoituksia ( Espoon sähkön myynistä) voisi käyttää asiaan Espoon alueella.

2. 2. Raide-Jokeria ei kannata rakentaa, mikäli kustannusarvio nousee nykyisestä 275 miljoonasta.

Ehdokkaan kommentti

Raidejokeri pitää harkita tarkkaan, toteutetaanko ja miten ja missä. Se myös häiritsee asutusta.

3. 3. Espoon tulee luopua investointikatosta homekoulujen osalta.

Ehdokkaan kommentti

Ne koulut pitää hoitaa kunnialla kuntoon ja ihmiset terveiksi. Nopein tapa on usein murskata vanha ja rakentaa uusi jos selvitys niin sanoo. Restaurointi on hidasta ja epäluotettavaa. Uusi suunniteltava käyttöiältään edulliseksi; kaatava katto ja eristys... Moni peruskorjattu on mennyt pieleen.

4. 4. Espoon tulee osallistua kaupunkiin rakennettavan jalkapallostadionin kustannuksiin ja näin varmistaa, että siitä tulee kansainväliset vaatimukset täyttävä viihdeareena.

5. 5. Espoon tulee kaavoittaa entistä tiiviimpää asuntorakentamista.

Ehdokkaan kommentti

Metron päälle on rakennettu todella tiiviisti. Espoossa on tilaa rakentaa miellyttäviä asuinympäristöjä,

  • Ehdokkaan vastaus

6 Arvot

1. Ennen ei ollut paremmin - suomalaisen elämäntavan muutokset ovat olleet hyvästä.

Ehdokkaan kommentti

V.2008 alkaen on sivilisaatio hiipunut. Ihmiset kertovat etteivät hulluun maailmaan halua tehdä lapsia.

2. Tarvitsemme vahvaa johtajuutta, joka voi korjata ongelmat ilman tarvetta kompromisseille.

Ehdokkaan kommentti

Demokratiassa joutuu tekemään kompromissejä. Joskus ratkaisu , joka ottaa päähän tasapuolisesti kaikkia, voi olla paras ratkaisu. Ei suosi ketään ja toimii jotenkin kaikilla. Joskus kaikki kiittelevät.

3. Lasten on tärkeämpää olla uteliaita ja itsenäisiä kuin hyvin käyttäytyviä ja tottelevaisia.

Ehdokkaan kommentti

Hyvin käyttäytyvä ja tottelevainen tulee aina toimeen. Pelkästään utelias ja itsenäinen ei pysty yhteistyöhön tai määrätietoiseen toimintaan yhtä hyvin. Voi olla toki molempia.

4. Pohjimmiltaan elämässä vallitsee resurssi- ja valtakilpailu, jossa ei pärjää ilman taistelua.

Ehdokkaan kommentti

Toiset on vaan fiksumpia ja pärjäävät paremmin. Vaikka ilman resursseja. Eikä tarvitse sotia aina. Kumma kysymys.

5. Yhteiskunnassamme olisi vähemmän ongelmia, jos ihmisiä kohdeltaisiin tasa-arvoisemmin.

Ehdokkaan kommentti

Erityisryhmille annetut perustettomat etuisuudet yhteisestä potista aiheuttaa ristiriitoja. Verbaaliakrobatia ei ole perustelu erikoisryhmien kohteluun. .

6. Suomessa kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet rikkauteen ja onneen.

Ehdokkaan kommentti

Varakkaammilla on valmiit resurssit toteuttaa asioita.

Vaalikoneen etusivulle