Tony Lindroos

Vaalikone Juupajoki

Vaalilupaukseni

  1. Vähempiosaisille tarjottava matalan kynnyksen toimintaa, ja tarvittaessa haettava vaikka kotiovelta. Tässä toiminnassa lupaan olla mukana.
  2. Juupajoki muuttovoittoiseksi. Lupaan tuoda uusia ideoita Juupajoen markkinointiin, ja tarvittaessa lähden messuille "myymään" Juupajokea.
  3. Tervetuloa Juupajoelle palvelu. Valtuutettuna lupaan olla henkilökohtaisesti esittelemässä uusille Juuupajokelaisille kuntaa.
Äidinkieli
suomi
Miksi juuri sinut kannattaisi valita kunnanvaltuustoon?
Haluan toimia tavallisen ihmisen äänenä valtuustossa.
Mitä asioita haluat edistää tai ajaa tulevalla vaalikaudella?
Muutamia vaaliteemojani lyhyesti: Itsenäinen Juupajoki on se ainoa oikea Juupajoki, Vähempiosaiset haettava mukaan toimintaan vaikka kotiovelta, Juupajoki muuttovoittoiseksi, Yrittäjien hyvinvointi ja uudet työpaikat Juupajoen pelastusrengas, Teatteria ja Jalkapalloa lisää Juupajoelle, Mahdollisen pakolaiskeskuksen huonoista puolista on myös uskallettava keskustella ääneen

Linkit

Poliittinen toiminta

Poliittisen puolueen jäsen
ei
Poliittinen kokemus
toiminta puolueen paikallistasolla tai muissa puolueen luottamustehtävissä

Vaalirahoitus

Käytän vaaleihin rahaa
alle 500 euroa

Perhe ja vapaa-aika

Vapaa-ajalla sydäntäni lähinnä on:
Historia, politiikka, jalkapallo, kuntosali, maahockey, lenkkeily
Uskonnollinen yhteisö
evankelis-luterilainen kirkko
  • Ehdokkaan vastaus

1 Oppi

1. Nuoret on velvoitettava jatko-opintoihin tai työharjoitteluun suoraan peruskoulun jälkeen.

Ehdokkaan kommentti

Pakoittaminen ei aina ole se paras keino saavuttaa hyviä tuloksia, mutta olisi toivottaa, että nuoret jatkaisivat edes johonkin peruskoulun jälkeen, eivätkä jäisi kotio pelaamaan ja katsomaan Salattuja elämiä.

2. Kuntien tulee tarjota lasten päivähoidon varhaiskasvatus ilmaiseksi kaikille lapsille.

Ehdokkaan kommentti

Jos kunnan talous kestää tämän, niin mikäs siinä, joku kuitenkin "ilmaisen" aina maksaa. Varakkailta ihmisiltä voisi jonkun roposen pyytää ja pienituloisille perheille varhaiskasvatus olisi ilmainen.

3. Kouluissa pitää olla vähintään kerran viikossa kasvisruokapäivä.

Ehdokkaan kommentti

Ihan hyvä idea.

4. Kunnan tulee tukea kulttuuria antamalla tilojaan ilmaiseksi yhdistysten käyttöön.

Ehdokkaan kommentti

Voittoa tavoittelemattomille yhdistyksille ilmaiset tilat ovat ok, mutta pienikin venkoilu ja hyväksikäyttö ilmaisten tilojen käytöstä pitää kitkeä pois.
Jos yhdistys saa tiloja ilmaiseksi käyttöönsä niin silloin yhdistys ei saa ylihinnoitella järjestämiään kursseja ja tilaisuuksia.

5. Koulujen opetusryhmät ovat jo niin isoja, että oppiminen häiriintyy.

Ehdokkaan kommentti

Liian isot opetusryhmät ovat usein ongelmina isoissa kaupungeissa, maaseudulla asiat yleensä ovat kouluissa paremmin, jos vain kohta kouluja enää mistään maaseudulta löytää...

  • Ehdokkaan vastaus

2 Hoito

1. Vanhuksilla on oltava oikeus palvelukotipaikkaan, koska nykyinen kotihoito ei ole riittävää.

Ehdokkaan kommentti

Kunnan talous pitäisi olla niin hyvällä mallilla, että jokaisella vanhuksella olisi hyvät oltavat, ja tarvittaessa palvelukotipaikka aina löytyisi.

2. Nykyisten kuntatyöntekijöiden työpaikat on turvattava sote-uudistuksessa.

Ehdokkaan kommentti

Työpaikkojen turvaamiseksi on tehtävä kaikki mahdollinen, vaikka tämä sote-soppa onkin niin sekava ettei vielä mistään voi sanoa varmaksi mitään.
Mutta myös turhat suojatyöpaikat pitää ottaa tarkastelun alle, Juupajoella näitä ei välttämättä ole, mutta isommissa kunnissa on tunnetusti monenlaista kynänpyörittäjää.

3. Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimivuus on tärkeämpää kuin sijainti.

Ehdokkaan kommentti

Kysymys on selvästikin johdatteleva, ja viittaa jo tulevaan soteen ja sen "ihanuuteen". Totta kai palveluiden toimivuus on tärkeää, mutta lyhyet hoitomatkat ovat myös oleellinen osa toimivaa terveydenhuoltoamme.
Liian pitkät välimatkat laadukkaaseen hoitoon ovat myös iso riski, silloin kun sairaus on vähän vakavampi voi liian pitkä välimatka koitua potilaalle jopa kohtalokkaaksi.

4. Kunnallisten terveyspalveluiden yksityistäminen tuo palveluihin tehokkuutta ja säästää kustannuksia.

Ehdokkaan kommentti

Noilla sanoillahan sotea on juurikin markkinoitu, mutta käytöntö saattaa olla jotain ihan muuta. Jo pelkkä ajatus, että ihmisten terveydellä aletaan tekemään laajamittaista bisnestä, on sen verran raju, että soteen on syytä suhtautua varauksella.
Lähinnä hirvittää myös se, että jos pienemmät kunnat alkavat alasajamaan terveyspalvelujaan, niin kuinka helposti ne pystytään uudestaan käynnistämään, jos isojen, yksityisten terveysfirmojen kanssa tuleekin ongelmia.
Vai pystyykö terveysfirma vähitellen ruuvia kiristämään ja hintoja hilaamaan ylöspäin, kun vanha kunnan terveysjärjestelmä on romutettu?
Itse entisenä yrittäjänä kyllä arvosta monissa asioissa yksityistämistä, mutta joidenkin asioiden väkisin yksityistäminen ei välttämättä ole kansalaisten kannalta kovin viisasta.

5. Avohoidon suosiminen mielenterveystyössä luo turvattomuuden tunnetta.

Ehdokkaan kommentti

Itse en mielenterveystyötä tunne niin tarkkaan, joten en tiedä millä perusteella ja minkä kuntoisia potilaita laitetaan avohoitoon, joten en asiaa enempää kommentoi ennen kuin tutustun asiaan paremmin.

  • Ehdokkaan vastaus

3 Raha

1. Kuntaveroa voidaan laskea roimasti, koska suuri osa tehtävistä siirtyy maakuntahallinnolle.

Ehdokkaan kommentti

Tässä vaiheessa on vielä turhan aikaista puhua kuntaveron laskemisista sen tarkemmin, kun sote asia ei ole lähellekään maalissa. Jos kunnalta lähtee reilusti terveydenhoito taakkaa pois harteilta, niin silloin on toki ajankohtaista keskustella kuntaveron reilusta laskemisesta.

2. Rakentamista on nopeutettava kansalaisten valitusoikeutta rajoittamalla.

Ehdokkaan kommentti

Kansalaisten oikeuksia kaventamalla tuskin tässä asiassa mitään kovin hyvää saadaan aikaan. Aina varmaan löytyy joku "kylähullu" joka valittaa joka asiasta, vaikka ne tekisi kuinka. Lainsäädäntöä ei kannata välttämättä alkaa muuttamaan muutaman ammattivalittajan takia.
Tietääkseni Juupajoella rakentaminen on ihan riittävän nopeaa, kun vaan niitä rakentajia löytyisi lisää.

3. Yksityisautoilijoita suositaan liikaa kaavoitusratkaisuissa.

Ehdokkaan kommentti

Juupajoella en ole törmännyt tähän ongelmaan.

4. Kunnan pitää tukea yrityksiä tarjoamalla niille halpoja tontteja.

Ehdokkaan kommentti

Maan hinta tuskin tällä hetkellä on ongelma täällä Juupajoella, joten uskaltaisin väittää, että tontit ovat jo tällä hetkellä halpoja.
Nyt puuttuu vaan ne uudet yritykset, mutta jos saadaan kasaan energinen ja idearikas kunnanvaltuusto, niin eiköhän siihenkin jotain syöttejä keksitä.

5. Ympäristö- ja luontoarvoista voidaan joustaa, jos siten voidaan lisätä työpaikkoja.

Ehdokkaan kommentti

Juupajoen yksi ehdottomista vahvuuksista on kaunis luonto, joten sitä ei kannata mistään hinnasta tuhota.

  • Ehdokkaan vastaus

4 Arki

1. Oman kuntani tulee ottaa vastaan Suomesta turvapaikan saaneita.

Ehdokkaan kommentti

Kysymys on hieman puutteellisesti aseteltu. Riippuu paljon siitä onko pakolaiskeskuksen asukkaina naisia ja lapsia, sekä perheitä vai onko asukkaina ainoastaan työttömiä ja toimettomia nuoria miehiä?
Tilastojen mukaan ikävä tosiasia kuitenkin on, että nuoria miehiä täynnä olevat pakolaiskeskukset ovat aiheuttaneet paljon erilaista murhetta niillä paikkakunnilla missä sijatsevat.
Olen ehdottomasti sitä mieltä, että hädässä olevia pitää auttaa, nykyisin vaan verorahoillamme tehtävä apu kohdistuu usein aivan väärään paikkaan.
Juupajoki ei saa toimia EU:n ja hallituksemme epäonnistuneen pakolaispolitiikan maksumiehenä.

2. Kirjastojen palveluista voisi periä vuosimaksun.

Ehdokkaan kommentti

Ei missään nimessä. Pikemminkin päinvastoin, ihmisille pitäisi maksaa, kun käyvät kirjastossa. :)
Meillä on täällä hyvä kirjasto, ja sen toimintaa on tuettava kaikin mahdollisin keinoin. Kuntaliitos yleensä vie ensimmäisenä kirjaston, kuten esim. Kylmäkoskella kävi kun liittyi Akaaseen.
Kirjaston palveluiden pitää ehdottomasti olla maksuttomia, ja siten myös kannustaa myös nuoria sekä vanhempia kirjallisuuden ja kulttuurin pariin.

3. Tulorajat kunnan vuokra-asunnoista on poistettava.

Ehdokkaan kommentti

Tulorajat tuskin ovat täällä Juupajoen vuokra-asumisessa mikään iso ongelma. Ainoa ongelma on, että Juupajoen kunnan vuokra-asunnot pitäisi laittaa nettiin näkyville paremmin, kun nyt ne eivät näy kuin muutamalla rivillä kunnan sivuilla.

4. Kuntani käyttää liikaa rahaa urheilupaikkojen rakentamiseen ja ylläpitoon.

Ehdokkaan kommentti

Urheiluun ja kulttuurin harvoin kunta liikaa rahaa käyttää, kun niihin sijoitetut rahat tulevat yleensä korkojen kera takasin.

5. Jokaisen pitää päästä palveluiden äärelle joukkoliikenteellä.

Ehdokkaan kommentti

Toivottavaa olisi, että joukkoliikenne olisi kohtuuhintaista ja sillä pääsisi jouheasti palveluiden luo. Pienellä kunnalla on kuitenkin haasteensa, että tuo asia toteutuisi. Junayhteydet nyt onneksi jollain lailla pelaa, ja niistä on pidettävä kiinni jatkossakin.
Linja-auto liikenteessä on monen mielestä varmasti toivomisen varaa, mutta bussiyhtiökin joutuu toimimaan liike-elämän ehdoilla, joten vuoroja on melko niukanlaisesti.
Jos joku keksii hyvän ratkaisun millä linja-autot saadaan kulkemaan useammin, niin tarjoan heti pullakahvit.

  • Ehdokkaan vastaus

5 Koti

1. Juupajoen pitää luopua terveysyhteistyöstä Mänttä-Vilppulan kanssa

Ehdokkaan kommentti

Tietääkseni yhteistyö on toiminut melko hyvin, joten luopumiseen tuskin on aihetta. Toki toimivuutta voi aina parantaa vieläkin paremmaksi.

2. Kunnan markkinoinnissa panostetaan vääriin asioihin

Ehdokkaan kommentti

Markkinointia voisi joltain kohtaa ehkä vähän uudistaa, ja keksiä jotain aivan uusiakin ideoita uusien asukkaiden saamiseksi. Oikeat henkilöt pitää myöskin laittaa oikeille paikoille, eli messuilla ja markkinoilla pitää olla huumorintajuisia ja sosiaalia "myyjiä" edustamassa Juupajokea. Tuppisuuta on ihan turha torille lähettää.

3. Peruskoulujen määrää pitää tulevalla vaalikaudella vähentää

Ehdokkaan kommentti

Kouluja ei saa vähentää, raha niiden pyörittämiseen on jostain kaivettava. Kopsamon tonttienkin yksi iso myyntivaltti olisi, jos koulu säilyisi Kopsamolla elinvoimaisena.

4. Kunnan on käytettävä enemmän rahaa uusien asukkaiden houkuttelemiseksi

Ehdokkaan kommentti

Riippuu ihan kuinka sitä rahaa käytetään, on olemassa hyvää ja edullista markkinointia, ja sitten sitä vähemmän hyvää jossa menee vain rahat(mainostoimistoille, konsulteille ym.).

5. Juupajoen on satsattava enemmän työpaikkojen houkuttelemiseen kuntaan

Ehdokkaan kommentti

Totta kai asiaan pitää satsata, nyt vaan pitäisi miettiä kuinka satsataan, ja paljonko maksaa.

  • Ehdokkaan vastaus

6 Arvot

1. Ennen ei ollut paremmin - suomalaisen elämäntavan muutokset ovat olleet hyvästä.

Ehdokkaan kommentti

Täysin mahdoton kysymys vastata. Ennen oli moni asia paremmin ja moni asia huonommin. Ne jotka ovat Juupajoen "kulta-ajat" nähneet varmasti haikailevat sitä aikaa kun kylänraitti oli täynnä kauppoja ja ihmisiä. Olisi ollut mukava itsekin ne ajat nähdä ja kokea, mutta nyt täytyy olla tyytyväinen nyky-ajan hyvistä puolista, vaikka paljon huonoakin kyllä löytyy.

2. Tarvitsemme vahvaa johtajuutta, joka voi korjata ongelmat ilman tarvetta kompromisseille.

Ehdokkaan kommentti

Hieman turha kysymys. Järkeviä, rohkeita ja ihmisrakkaita johtajia tarvitaan, mutta niitä ei ole liikaa ollut tarjolla, ainakaan valtakunnan politiikassa.
Vanha sanonta, "Parempi hyvä diktaattori, kuin huono demokratia" ei välttämättä kovin kauas totuudesta mene, kun tätä nykymenoa seuraa.

3. Lasten on tärkeämpää olla uteliaita ja itsenäisiä kuin hyvin käyttäytyviä ja tottelevaisia.

Ehdokkaan kommentti

Lasten luovuutta ja uteliaisuutta ei saisi liikaa rajoittaa, jos lapsi saa kasvaa kannustavassa ja omia lahjakkuuksiaan tukevassa ilmapiirissä, niin yleensä lopputuloksena on tasapainoinen aikuinen ihminen, jonka itsetunto on myös kunnossa.

4. Pohjimmiltaan elämässä vallitsee resurssi- ja valtakilpailu, jossa ei pärjää ilman taistelua.

Ehdokkaan kommentti

Ikävä kyllä tuo väite on totisinta totta nykyisin. Itsekkäällä kyynärpäätaktiikalla yleensä elämässä pääsee "maallisesti" pitkälle, mutta henkisesti sitten saattaa ihminen olla aika rikki, jos kaikki perustuu toisista hyötymiseen ja toisen alistamiseen.
Jo peruskoulussa moni oppii, että elämässä pitää saavuttaa hyvä ja arvostettava asema, ja sitä kohti sitten aletaan pyrkimään, kuka milläkin tavalla.
Hyvä ammatti tai asema on ilman muuta tavoittelemisen arvoinen asia, mutta jos sitä tavoitellessa menee itse rikki tai rikkoo ihmisiä ympärillään, niin silloin joku on mennyt matkalla vikaan.
Vaikka itse olenkin köyhien ja vähempiosaisten puolustaja sekä heidän etujensa ajaja, niin silti en missään nimessä halua tuomita rikkaita ihmisiä. Raha ei ole paha asia, mutta se rahanhimo on. Rahalla voi tehdä paljon hyvää läheisilleen ja asuinpaikalleen, mutta rahanhimo vie ihmisen usein eräänlaiseen yksinäisyyteen.

5. Yhteiskunnassamme olisi vähemmän ongelmia, jos ihmisiä kohdeltaisiin tasa-arvoisemmin.

Ehdokkaan kommentti

Mielestäni tasa-arvo toteutuu tällä hetkellä Suomessa ja Juupajoella aika hyvin, joten kysymys on taas vähän erikoinen.
Toki voi kysyä, kuinka hyvin leipäjonossa oleva ihminen kokee olevansa tasa-arvoinen jos vertaa vaikka pelkillä tyhjillä puheilla elävään kansanedustajaan.

6. Suomessa kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet rikkauteen ja onneen.

Ehdokkaan kommentti

Onko Ylen vaalikoneen kysymysten laatija ollut jonkun päihdyttävän aineen vaikutuksen alaisena, kun näin päivänselvää asiaa edes kysytään? :)
Tietenkään kaikilla ei ole samanlaisia mahdollisuuksia rikkauteen ja onneen. Jos syntyy rikkaan öljymiljardöörin perheeseen tai sitten HIV-tartunnan saaneen narkomaanin perheeseen, niin lähtökohdat ovat aivan erilaiset, jos asiaa vähän kärjistetään.
Molemmissa tapauksissa silti onnellinen ja hyvä elämä on täysin mahdollinen, vaikka lähtökohdat ovatkin hyvinkin erilaiset.
Onneksi onnellisuus ei ole pelkästään rahasta kiinni. Suomessa kyllä pystyy rakentamaan itselleen hyvän ja varakkaankin elämän vaikka ei kultalusikka suussa syntyisikään.
Mutta on ihan turha edes yrittää väittää, että kaikilla olisi samat mahdollisuudet "rikkauksiin".

Vaalikoneen etusivulle